2011. november 5., szombat

Prologue - The Last Night


[Ajánlott zene: RED - Take it all away]

Damon idegesen járkált fel s alá a ház tágas nappalijában, kezében türelmetlenül forgatott egy a tartalmától már megfosztott kristálypoharat és közben kérlelő pillantásával egyre erősebben próbálta meggyőzni Elenát, de a lány hajthatatlan volt.
- Ez egy csapda, Elena – jelentette ki Damon abbahagyva a járkálást és az addig köztük lévő méterekben mérhető távolság a következő pillanatban már alig tett ki pár centit. A férfi két vállánál fogva kényszerítette Elenát a szemkontaktusra.
- Ne menj oda. Kérlek, csak most az egyszer hallgass rám! – Kissé megszorította a lány vállait mérgében, mire az felszisszent és hátralépve lerázta magáról a szorítást.
- Stefan beszélni akar velem – suttogta színtelen hangon maga elé, majd tekintetét Damonéba fúrva erőteljesebben folytatta: - Tudod, hogy soha nem fogom feladni. Még mindig…
- Reménykedsz – vágott rögtön szavába a vámpír. – Ez szép és jó, Elena. Meg kell, hogy mondjam, szavaid mindig visszaadják az igaz szerelembe vetett hitem és ez még szebb és még jobb – gúnyolódott -, de jelen esetben, Stefan szavahihetősége egyenlő a nullával. – Elena mélyen felsóhajtott, bár Damon szavai némileg megingatták elhatározását.
- Elena, akárhogy is nézzük, Stefan nem velünk van. Tudod… - nyújtotta el a szót - átállt a sötét oldalra meg miegymás. Remélem, emlékszel még. – Szavai közben lágyan végigsimított a lány nyakán díszelgő harapás okozta forradáson, de Elena azonnal ellökte onnan a kezét, mintha félt volna, hogy a simogató kéz újra felszakítja a sebeket.
- Muszáj, Damon, mert ha feladom, nem maradna más… - Nem fejezte be a mondatot, hangja elhalkult, majd Elena elfordult, felkapta a fotelből a kabátját és kirohant az ajtón, még mielőtt újabb lebeszélő szavak üthették volna meg a fülét.
- Nem maradna más csak én… - suttogta Damon és a ház magánya elnyelte szavait. Nem volt már senki, aki hallhatta volna.
A még mindig kezében tartott pohara halk koppanással a faragott tölgyfaasztalon landolt, majd lassú, emberi tempóban megkereste autójának kulcsait, dzsekijét és Elena után indult, s közben fél kézzel már Bonnie számát tárcsázta.

­­***
A tűz csöndesen pattogott, lágyan tekergő lángnyelveinek fénye kiűzte a tisztásról az éjszaka sötétjét, helyére narancsszín világosságot költöztetve. A fák közti élet néma volt, zajtalan, mintha még az erdő is pattanásig feszült csendben figyelte volna, mi történik belsejében.
- Mikor jönnek már?– kérdezte unottan Rebekah a tűz táncát megbabonázva figyelő Klaust, de az felelet helyett kezének egy mozdulatával csendre intette, mire Rebekah hanyagul felsóhajtott és visszahuppant egy alkalmi széknek kijelölt kőre.
- Egyetlen perc – mormolta halkan Klaus. – Ha nem jártatnád feleslegesen a szádat, te is hallanád őket – tette hozzá mogorván és szavait Rebekah csak egy csúfondáros grimasszal díjazta, de a következő pillanatban a fák közül kiszűrődő léptek hangja felugrasztotta nyugodt helyéről.
- Stefan? – kémlelt a hangforrásába, ahol hamarosan megjelent az érintett, karjában Elena ájult testét hordozva. Klaus arcán halvány, elégedett mosollyal nyugtázta a látványt, majd pillantását elfordítva róluk, a jobbján álldogáló Tylerre nézett:
- Úgy hallom, rejtőzik még valaki a fák között. – Ujjával előre mutatott és Tyler értve a célzást, a kijelölt irányba indult és egy szempillantás alatt eltűnt a rengetegben, hogy egy villanásnyi idő múltán Damont és Bonnie-t magával ráncigálva térjen vissza. Bonnie-t előre lódította, - aki ettől a hűvös talajon végezte – míg a vámpírt egy hátának szegezett karóval tartotta sakkban.
- Milyen erős lett valaki hirtelenjében – jegyezte meg Damon gunyorosan, de jókedvét, mintha a szél fújta volna el, miután alaposan szemrevételezte a helyzetet, amibe belekerültek. Pillantása hamar rátalált a földön nyugvó Elenára, a Klaus mellett ácsorgó öccsére és mikor az utóbb említett arcán széles mosoly ömlött szét, Damon nem bírta tovább türtőztetni magát. A düh testében szétomló forrósága elhomályosított minden más, értelmes gondolatot és helyet csak a méregnek hagyott. Érezte amint az erek repedésként barázdálják szét a bőrét és szinte látta maga előtt, hogyan fordul tébolyult vörösbe a szeme haragja ékes jeleként. A düh elhomályosította ítélőképességét és már vetült volna öccse felé, mikor két megdöbbentően erős kar visszarántotta és akár egy tollpihét fogott volna, a földhöz csapta.
- Nem szeretném, ha mindent tönkretenne, de még ne öld meg – bazsalyogta Klaus és Tyler értve szavait, a kezében tartott hosszú karóval a földhöz szegezte a vámpírt.
Damon feje oldalra hanyatlott. Érezte, hogy az érdes fa kissé megcirógatja a szívét és reménykedett benne, hogy ha nem mozog, akkor a karcolásból nem lesz seb és talán élve elhagyhatja ezt a helyet még valaha.
- Nos, most hogy megoldottuk ezt az apró kellemetlenséget, talán el is kezdhetnénk – jelentette ki nyájasan Klaus és lehajolt Elena testéhez. Ujjai gyengéden végigsimítottak a lány bőrén s közben kihívó pillantást vetett Damonra. Élvezte a másik tekintetében felbukkanó fájdalmat, vívódást, szenvedést.
Elfordult és rongybabaként kapta fel Elenát a földről, majd Stefan karjai közé csúsztatta.
- Szerencsére csatlakozott köreinkhez egy boszorkány is, aki remélem segítségünkre lesz. – Klaus Bonniehoz lépett, - aki esésétől még mindig kissé kábán hevert a földön – és egy udvariasnak szánt mozdulattal felsegítette a talajról.
- Megsúgom kis boszorka, hogy mindenki jobban jár, ha a segítségemre leszel – suttogta a lány arcához hajolva. Bonnie szája meg-megvonaglott felindultságában, de tudta, hogy mit sem érne az ellenkezés.
Bólintott, mire Klaus elégedett dörzsölte össze tenyerét és húgához fordult.
- Add ide! – Rebekah áhítatos mozdulattal nyújtotta át testvérének a kért tárgyat: egy kicsiny méretű kristályból készült tálat, amit Klaus ugyanazzal a lendülettel a megrettent Bonnie kezébe nyomott. Az edény bonyolult mintáit lágyan simogatta, csillogtatta meg a tűz fénye, ahogy átkerült egyik kézből a másikba.
- Akkor kezdhetjük? – nézett körbe Klaus, bár hiába is ellenkezett volna bárki is. – Itt az ige! – hajított bele a férfi az edénybe egy elnyűtt papirost. Bonnie, aki eddig meredten bámulta tálkát, most felnézett és hanyagul meredt Klausra.
- Mi ez? – Feljebb emelte a kezében tartott tárgyat, hogy tisztázza: arról beszél. Klaus égnek emelte a tekintetét, mintha csak az Urat kérte volna számon, hogy miért áldotta meg ilyen gyengeelméjű boszorkánnyal.
- Ez egy tál – jelentette ki pár pillanat múltán.
- Amiből soha nem ürülhet ki a tartalma… - szólt közbe elgondolkodva Stefan és pillantása Elena ájult arcára tévedt, majd az edényre.
- Ha az adott anyagból az összes fellelhetőt beletöltöd – egészítette ki Klaus.
- Micsoda?! – kiáltott fel Bonnie rémülten. Szeme elkerekedve pásztázta a jelenlévők arcát, hátha valaki végre felnevet, és csak annyit mond: „Bevetted!”. Ám semmi ilyen nem történt. Klaus tekintete sürgetően, kegyetlenül vetült rá, Rebekah ugrásra készen várta, hátha esetleg bele kell avatkoznia a történésekbe, míg Tyler és Stefan arcukon ugyanazzal a feszült, de mégis kifejezéstelen arccal figyelték az eseményeket. Bonnie még hátrafordult, hogy vessen egy pillantást Damonra, de tőle sem várhatott sok segítséget. A vámpír magatehetetlenül feküdt a porban, arca holt fehérré vált, szeme lecsukódott és szája elnyílt, mintha bármelyik másodpercben szabadjára engedhetné lelkét.
Bonnie egyetlen vonallá préselte ajkát és Klaus rádörrenő szavainak hatására, remegő kézzel hozzálátott a varázslatnak.

***

- Most már használhatod egészséggel – köpte szavait néhány perccel később Klaus felé, majd egy könnyed mozdulattal utánuk hajította a tálat is. A férfi egy hálásnak szánt, bár korántsem valódi mosoly kíséretében kapta el, de a boszorkány ironikus mondatával nem foglalkozott, ahelyett inkább intett Tylernek, majd Damon teste felé mutatott.
- Azt akarom, hogy lássa. – Bonnie hitetlenkedve meredt a férfire. Felfordult a gyomra annak kegyetlenségétől.
Klaus elfordult, pillantása találkozott Rebekah-éval, mire vonásait gonosz mosoly szőtte át. Új ötlete támadt és sejtette, hogy húgának is hasonló fordult meg a fejében.
- Sőt! Ő fogja megtenni – susogta. Bonnie levegőért kapkodott, érezte, ahogy bőrét végigsimítja szeméből kigördülő könnycseppje és majd azt még több követi. Forgott vele a világ, idegei pattanásig feszültek, és ahogy a könnyek függönyén át Stefanra pillantott s annak arcán hasonló kifejezést fedezett fel, mint Klausén érezte, hogy térde megremeg, lerogy a földre és végül elsötétül előtte minden.
Damon látta, ahogy Bonnie összeesik, majd érezte, ahogy a mellkasába fúródó karó kihúzódik és a seb gyógyulásnak indul. Összezavarodva tápászkodott fel a földről, nem tudta mennyi idő is telhetett el azóta mióta elvesztette az eszméletét. Szaporán leporolta ruháit, megvárta, amíg sérülése helyén már csak egy halovány heg marad, majd körülhordozta tekintetét a jelenlévőkön.
- Még mindig milyen szépen egybegyűltünk itt, ezen a szép napon – jegyezte meg, de Klaus elengedte füle mellett a kommentárt.
- Van itt némi tennivaló a számodra. – Rebekah csengő, lányos nevetése felharsant bátyja szavai nyomán, de az nyomban leintette, habár az ő szája szegletében is elfojtott vidámság lapult.
- A legfőbb tennivalóm elhúzni innen és magammal vinni, akit lehet – vágta rá Damon és tett egy lépést az ájult Bonnie felé, mire Klaus helytelenítően felszisszent.
- Arról majd beszélhetünk később, de most sokkal fontosabb dolgunk van. – Klaus egy pillanat alatt megszüntette a kettejüket elválasztó távolságot és Damon vállát megszorítva kényszerítette a vámpírt a szemkontaktusra.
- Azt akarom, hogy vedd vérét Elenának, de ne táplálkozz belőle, hanem folyasd a mellette lévő tálba. – Klaus elhúzódott. Elégedett konstatálta, ahogy Damon jégkék tekintetéből lassan kiveszik minden csillogás és eltompultan indul Elena testéhez, amit Stefan időközben a földre fektetett.
Damon érezte, ahogy testét egy láthatatlan húzóerő béklyókba fogja és csak egyetlen útvonalat kínál számára.
Lassan, remegve a szájához emelte Elena kezét. A gyengén, de mégis dobogó szív hangjának hatására arcát az éjszaka folyamán másodszor ismét végigbarázdálták az erek, szemfehérje megint vörösbe fordult, de most senki nem parancsolt neki megálljt. Miközben a tehetetlensége felett érzett dühe savként marta bensőjét, lecsapott.

4 megjegyzés:

  1. Szia, Breathe!
    Hú, ez valami nagyon jó volt! :) Ma már nem is szoktam ficeket olvasni, de ahogy ezt megnyitottam, tudtam, hogy ez más. És igazam volt.
    Nagyon szépen írsz, részletesen, átadod mindenki érzelmét. És kíváncsivá teszel mindenkit. Engem biztosan.
    Először is, remélem nem Damon az, aki végezni fog Elenával, bár ezl elég érdekes lenne, és MÁS, ezért talán nem is lenne baj. Sőt! Másodszor, az nagyon érdekel, hogyan jön a képbe Jules. Mintha ő lenne majd a főszereplő, mert hogy az ő képe van legfelül a szereplők között. Én ez alapján következtetek, de persze nem tudhatom.
    A lényeg, hogy nagyon szépen írsz, minden sorodat élvezettem követtem végig.
    Nagyon várom a következő fejezetet! :)

    Puszi, Kata

    VálaszTörlés
  2. Szia!! :)
    Wááó, hát ez elképesztő. Már amikor betoppantam a blogodra, akkor tudtam, a történeted még fog meglepetést okozni a számomra :) És ez nem is történhetett másként. Először a bal oldalt irottakat olvastam el, a töri tartalmát, a szereplőket -, be kell vallanom, nagyon meglepődtem amikor észrevettem Jules képét legfelűl. Ő lesz a főszereplő? Minden esetre kiváncsian várom a folytatást mert nagyon izgatottá tettél.
    Ja, és hogy válaszoljak a kérdésedre, IGEN benne vagyok a cserében. Mellesleg örülnék ha te is irnál pár sort a történetemről, érdekelne a személyes véleményed!!
    Pussz, D

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nagyon tetszik a történet már most! Biztos lehetsz benne, hogy rendszeresen itt leszek és várni fogom a friss részeket!
    Igazából elsírtam magam, bár nem is tudom miért, hiszen nem nagyon vagyok Elena párti, viszont Damont annál jobban szeretem.
    Bonnie-t meg pláne.
    Nagyon várom a folytatást! :)

    Pusza: Szasza

    VálaszTörlés
  4. Szia!Nagyon jó fejezet lett.Tetszik a blogod és a történet is meg ahogy írsz.Kíváncsian várom mi fog történni majd a következő részben a kis társasággal. <3
    xoxo

    VálaszTörlés